Alfabeti Anglez


Studimi i historisë së artit është relativisht një fenomen i afërt. Para rilindjes, koncepti modern i artit nuk ekzistonte. Përgjatë kohës, historianët e artit i kanë ndryshuar këndvështrimet e tyre rreth asaj që vlen të studiohet. Jeni të apasionuar pas makinave. Ju pëlqen shpejtësia. Atëherë je në vendin e duhur, sepse këtu ke lojra me gara makinash, nga më të ndryshmet. Atëherë çfar pret, jepi gaz dhe fillo argëtimin me një adrenalinë të paparë dhe shpejtësi marramendëse. Për historinë e artit figurativ ose vizual shiko. Historia e arteve pamore. Historia e arteve përfshin çdo aktivitet ose produkt të krijuar nga njeriu për qëllime estetike ose komunikuese që shprehin ide, emocione ose në përgjithësi, një vizion të botës.